Thursday, December 12, 2013

11.12.13 ~ 3 years

Semalam 11.12.13, hari ulangtahun perkahwinan kami ke-3…Alhamdulillah

Masih baru, masih byk benda yg kena blaja, masih byk ruang perlu dibaiki…We learnt from each other everyday. Tipu la kalau xde selisih faham, gaduh2 manja…in fact, bile gaduh2 tu la u know more about your partner…and bile baru berbaik semula, tu yg best!tetibe memasing jadi extra romantic…pendek kata, if u ask me, gaduh2 manja tu perlu dalam perkahwinan. Kalau x, hidup ni mcm terlalu monotonous. Hikhik.

Alhamdulillah, semlm, genap jugak baby adik 36 weeks @ 9 bulan. 1 more week to term. 10 more days kalau dia lahir sama umur mcm kakak. Nervous. Tapi, last Tuesday, my company ade wat communication session dgn employees on the revised benefits for 2014. One of it was, maternity leave akan ditambah dari 60 hari, ke 90 hari effective 1 Jan 2014. Huwaghhhhhh… my EDD is Jan 8, 2014. Dalam hati dupdap dupdap…dpt ke tidak baby adik tunggu smpai at least 39 weeks eh? Marilah kite sama2 berdoa anak kami akan bertahan sehingga sekurang2nye 39 minggu. Amin.

Berbalik cerita anniversary, we both took a day off, hoping to spend some quality time with each other. In shaa Allah, lepas ni, every year, ini akan jadi routine kami. Masa first year, mmg kebetulan anniversary hari Ahad, so gi hi-tea buffet kt Paragon hotel je..Nurin pon baru 2 bln masa tu..so xde la nk merendek tak tentu pasal…ngulit anak lg best kot…huhuhuhu…thn lepas lak, on weekdays, Selasa tak silap…last minute I ade bende urgent kena settle kt ofis, so masuk keje pg tu, tghari, amik half day, amik Nurin, we went for buffet-lunch at KSL, and shopping spree…

Tapi tahun ni, I told my husband, lets spend some time just the two of us. Tinggalkan Nurin kt Babysitter… He doesn’t like the idea at first, but I don’t care. I want him for myself. Just for one day. Selfish? X sayang anak? Jgn la ckp mcm tu… We parents, do need some time alone, to bring back the sparks in our marriage. Sehari je, working hours lak tu…so mcm no difference pon pd Nurin.

Pagi tu hantar dia, she was chirpy and bubbly..Mama pon happy je. Tapi abah rasa sayu masa nk drive off from babysitter’s house sambil tgk Nurin dok melambai bye2 kt kitorg…hukhuk…dia jarang dpt moment tu sbb selalu, hari2 mmg I je yg hntr Nurin..so I biasa je…Abah je emo lebih. -__-

First, we went for my antenatal checkup kt KK Masai. Oh yes, last week, on Wednesday morning, my car kene langgar from the back at the traffic light. Kete belakang tu menggelongsor kot. I was driving, so baby bump terlanggar stereng. Maka MC dua hari sbb BP naik n badan sakit2…nothing serious…kete pon xde pape, takat huruf U kt plat blkg, patah sikit. So tu yg kene wat follow up after a week…KK kan…biasa la…amik masa skit…pung pang pung pang, kol 10 baru settle dari kol 8…ni first time jugak husband teman I checkup kt KK…selama ni I pergi sorg…

Settle checkup, we went to City Square…selama ni I dh berangan nk try buffet kt Renaissance on anniversary..siap dh call n buat reservation…tp bile pikir2 balik, nk tunggu buffet lunch, kol 12, masa tu baru kol 10, ape nk buat tunggu 2 jam kan? Nk balik, n kluar balik? Mmg tak.Tetibe husband mengutarakan keinginan dia yg dh lama nk mkn kt Seoul Garden. So ke City Square la..sbb boleh tgk movie skali…

Sampai, ard 11, buffet lunch start at 11.30…so jalan2 dulu, beli roti utk alas perut, sbb mmg tak mkn lgsg dr pg…beli tiket wayang, smbil jln, asik la dok crita pasal Nurin….haihhh…tu la kan…dh jd mak pak ni, our life asik kaitan anak je…sikit2 anak. Nk beli pape pon igt anak. Smpai tgk movie pon ade kaitan pasal anak. Kitorg tgk cite Homefront. Siapa yg dh tgk tu, tahu lah… 

Habis movie, ard 3 plus, jalan kejap, terus balik. Tu je la celebration kali ni…perut dh 9 months kan…nk jalan sgt pon x larat…nmpak simple, lunch and watch movie. Tp dh cukup utk kami, given my condition. Yg penting, moment tu. Sepanjang jln2 tu pon, husband dok pimpin tgn I…tak tahu lah sbb I ni jln lmbt sgt, or he’s just being romantic. Either way, I’m feeling loved.

Tapi tahun depan, In shaa Allah, ade rezeki and peluang, I dh usulkan nk pegi USS…Spore je…balik hari pon boleh kan…I loveeeee theme parks…nk sgt pergi…masa USS baru bukak, kiorg tgh prep nk kahwin…so xde bajet nk pegi…then I got pregnant. Lagi la x leh pegi…rugi je…selama ni tak terpikir nk pegi berdua je sbb x terpikir nk tinggalkn Nurin. We thot we could wait smpai dia besar skit, n dia dh boleh enjoy the rides, baru rase berbaloi…tp ni dh expecting a second one, I told my husband, wutdeheck…I nak jugak pergi. I cant wait till our second one dh besar baru nk pergi…lama lagi tu…mahu lagi 3 to 4 yrs…kang keluar lak yg ke-3, tangguh lagi? Hukhuk…kang I plak yg dh tua, tak dpt nk enjoy the rides. Huhuhu…



1 comment:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

Our E-Invite by WeddingKami