Saturday, May 18, 2013

Throwback


  • Atok passed away on 3rd day of Raya Aidilfitri. Sedih, tapi bersyukur sbb dpt jumpe dia, n semua anak/menantu/cucu n cicit dpt jumpe dia b4 dia pegi....dia pon nmpak happy walaupon 'beraya' kt hospital. sbb tu raya yg lepas, mcm tak raya bg kami
  • Nurin started to walk 3 days before she hits 16 months. a lil late, but definitely a positive progress. Frankly I started to worried, but everyone ard me tells me to chill. Alhamdulillah. 
  • Went for family outing with my parents, sis n BIL n girl. first nite spent in melaka. went to klebang coconut milkshake, umbai for seafood, jonker street for a walk. next day off to Pullman Putrajaya. nice resort, but its too big that ppl could get lost in it. will write a proper review on this if time permits
  • Ya Allah. sgt suke tony roma's...sedap gils please...kenapala JB ni takde TR. tp bagus gak takde. pokai aku kang
  • masih breastfeed Nurin Balqis, tapi dh supplement dgn Formula Milk (Sustagen) since 1y6m. tried fresh milk. tapi dia mcm allergic...abes sekeliling mulut merah2...takpelah...semua mak nak yg terbaik utk anak dia. tp tak semua yg kite plan akan menjadi. so go with the flow je la....tak payah bashing2 bagai...rezeki masing2...
  • Nurin masih belum clearly cakap...'Mama' pon jarang...yg betol clear is Ateng (atok) and abah
  • thinking of getting her to join playgroup. nk kasi dia socialise and build up her confidence to speak up. tp alahai...kt JB ni mana je la yg ade.
  • Nurin dh makan adult food....curry, tomyam, masak kicap, nasi lemak...but of coz tak pedas punye version. pun dh pandai demand nk makan sendiri...pakai sudu lak tu!
  • started to learn to scribble...smlm g kedai 2 ringgit, beli colourin book and pencil color...she loves it. asik nk mengaler je keje skrg. bagus la...dpt kurgkn iPad session.
  • she loves books too...suke bile kite bacakan with different intonations...i suke bile i tgh baring, dia jln terkedek2 to me, n hulur a book. suruh dia bam2 sblh, n we read together. tang baca buku ni, biasanye dia yg initiate the session. i taknak paksa. so far so good. mmg setiap hari mesti baca.
  • tetiba pandai mengangguk2 bile dgr lagu...konon mcm feel the beat... mana la dia blaja tu
  • pandai jugak konon baca doa...smbil sengih2. 
  • kalau tgh nangis, n amuk, n tetibe cam tertendang something smpai bende tu jatuh, dia akan pause nangis and buat muke terkejut sambil say "oo oowww" smbil jari telunjuk goyang. comel...tp pastu resume sesi amukan...hahaha
campur aduk update. tak kisah lah...sbnanye hp tertinggal kt umah...ni kt umah mama...so boring, terbukak blogger, rase cam nk update. ni lah hasil. k thanks bai.




Our E-Invite by WeddingKami