Friday, July 31, 2009

body butter vs lotion

does anyone knows whats the difference between this 2?

i ade try google it
but what i get is only the differences on the texture
where butter is much thicker than lotion

on the other hand, what i really want to know is
the effect of using it

logically, yg i bole pikir is
body butter tu, since name dia butter,
kire selamat la kalo kite terjilat ke whatsoever
sbb kite mkn butter kn
betol ke?????

ape punye soklan daaaa
nampak sgt i ni idop zaman kuno

but guys, seriously
whats the difference????





Thursday, July 30, 2009

Coming soon my new clutch...




cant wait for my clutch..
almost siap dah nie..
wargh..saje je k.nisa nak bg terbakar..

btw, k.nisa nie rajen2 sesi menjahit..
sape2 nak book pelbagai bag or ape2 yg berkaitan..
sila la layari blog k.nisa --> madewithpassion
(promote sempat nie..saje je so dat clutch ku sempat siap..eheheh)

p/s: k.nisa..sila siapkan la cepat..dah berangan nak pkai clutch nie..ehehehhe..mekasehhh

Tuesday, July 28, 2009

Paintball @ Sg Ramal, Kajang


last sunday ade wat tournament paintball..
tournament yg tak mcm tournament sgt la coz takdak hadiah pun..
juz having fun jaaa...
dahla penat balik dr penang tak abes lg..
pg2 lg dah bangun nak g main paintball...

i was in KEBABOM team..
dipelopori oleh:
1- Sim
2- Giant
3- Bolhi
4- Fiza
5- Me
6- Siti Nadia
7- Aisyah (pemain ganti sbb dia PIC..eheheh)


i taknak satu team dgn sim coz mmg plan nak tembak dia..
tp sbb dia tau i tembak dgn ganaznyer..so sila la masuk team dia...
hohohohoho

sya leh la plak men kejar2 dgn amin..
ape da..tembak la wey..eheheheh
amin main tipu..tembak org dr jarak dekat..
saket woooo...siapla amin..
nextime main lg, akan ku aim ko..eheheheh

yg besh skali..
Kebabom mng utk sume game..
berturut2 plak tuh...
dgn adenyer giant sbg benteng pertahanan..
harus la kitorg menang..ahhahaha

sesi penerangan:


bersiap nak berperang:



yeay dah abes game, harusla bergambaaaa...



p/s: sya, aku upload kat facebook gak..sila ambik disitu ye babe..

Monday, July 27, 2009

Haissshhh..ade gak manusia camni..

Penang Trip

weekend nie sgt penat..
on friday sampaila sunday, nonstop activity..
will update later..=)

Activity on my Burfday, 18th July 2009

p/s: entry nie sgt panjang..fana, aku lom berkesempatan nak emel pic, so aku upload sume dulu kat blog..eheheheh


Bgn pg around 8 tuh tgk msg penuh gile kat inbox..

Siap ade miscall bagai..

“Anyway, thanx to all yg wish besday..sgt terharu..to all those frens n also my biz partner..takkan wish saje..hadiah mane??ehheeheh…”

Around kol 9lebey tuh..call si pai coz nak tumpang dia g bangi makan durian..

Dia nie kalo tido, tak hingat dunia..tido mati la tuh..

Seb baik i nie menumpang, kene la bersabar..ehehehehe

Then msg si Sharon tanye dia layan durian tak..

Nak ajak dia tp minah nie tak layan durian plak..(rugi wey..dah tak merasa 1 nikmat dunia..heheehh)

Tanye gak fana dia nak folo tak coz pas makan durian, terus nak g tgk MU match tuh..

Setelah bermusyarakah (btol ke word nie??main tibia je nie..eheheh) antara mereka, akhirnye Cik fana n en.afiq pun bersetuju nak follow..(poyo je ayat..hohoho)

So pai bangun kol 10setengah pg..sabar jela..

Camnela si sya leh bersabar kejutkan si pai nie??i pun pelik..

Pas siap tuh, g ambik fatin kat kolej dia..

Then terus zass g tol sg besi..

Tgu fana kat sane…

Pastu bergerak ke bangi, tempat nak makan durian tuh..

Tasik idaman..berbackgroundkan tasek sambil makan durian..

Last year diorg ckp g makan kat dusun owner supplier durian tuh..

Kitorg sampai lambat gak..around 11++ camtuh..

Sampai je terus makan durian…

Pai n afiq bukan makan pun durian..pai siap order magie lg kat sane..

Ape daaa..so yg makan durian tuh juz I n fana je..

Fana la makan banyak..nie buktinyer..heheheh

Abes sebiji setengah dia makan..iskh2..fana nie melantak yer..heeheh (tak sedar diri ngate org..sdgkan I pun same jer..hohhoho)

Tgh makan2, I ask present from halimi..”mane hadiah nie??...”

tetibe diorg nyanyikan lagu besday..aloh co cweet..terharu jap disitu..

Pai siap hulur durian tuh..pe kejadahnyer..bgla kek wey..

Pastu en.sim pun sila la sibuk datang bergamba..

As usual..dulu dia tak alert pun camera..

Semenjak dua menjak je nie..



aiceh..diorg nie sempat berposing drama plak..co cweetttt..ehheeheh

Pastu kitorg zass ke kfc yg terdekat..pkns bangi kot name tempat tuh..

I pun dah janji fatin..harusla blanje dia..

Cik fana nie leh plak sound, korang nie makan je kejenyer..

Ha la..mane la aku tak gemmmssss…=P

Pas makan tuh, kitorg bergerak ke lrt Bandar tasek selatan..

Nak parking ke sane utk ke bukit jalil..

Pergh kat tol sg besi je dah jem..

Pas parking, ape lg tukar le baju MU..

Kat situ je dah ramai dah..

Nampak mostly warna merah je..

Semangat tol..mase nak naik train tuh, kene tgu almost 3 train baru leh naik..

Penuh gile cam sardine dah lrt tuh..haish..

sampai2 je lrt bukit jalil tu sume kua je dr train cam meriah gile..

then bergerak ke red gate coz tiket kitorg tuh entrance red gate..

seb baik arau dah cop kan tempat coz diorg sampai awal dah..


crowded gile dgn penyokong MU kat dlm stadium..

as usual, I start hearing sim bergosip dgn giant mcm la diorg nie coach MU..

hehehe..mase MU gol..sume cam exited tp bile msia gol je..

sume including yg pkai baju2 MU pun bersorak gile happy..

before tuh si fana lg la sempat sound, ‘please la msia, 1 gol pun jdla..’

hhehehe..tengok..msia bg ko 2 gol terus..lalalalalala

pas abes tu ingat nak ke kota damansara coz diorg wat bbq besday celebration..

tp mase kitorg call kate nak ke sane, diorg ckp dah nak abes dah makanan..

pergh gile sedey..cian kat besday gurl nie..iskh2..

then terus g makan kat uptown damansara jaaa..

pas lepak makan, diorg kate nak karaoke plak…

so sume zass ke ampang park nak karaoke..

I obviously follow saja coz mmg sedar diri la suara mmg tak sedap kan..eehehe

Sampai2 je diorg ckp penuh dah..malam minggu kan..

So sume masing2 balik sila la berehat dirumah..

Sim anta n mase tuh dah kol 11lebey mlm..

Mandi2 n tidooooo..

Esok nak kene bangun awal..

Ade event kat hotel istana dr pg sampai petang..aisehhh..

Training Man U on Friday, 17th July 2009

baru dapat post entry nie coz gamba sume kat hp sim..

so baru2 nie baru dapat transfer sume gamba..


On friday nie dah mmg malas2 nak wat keje dah..

k.nisa roger bgtau user nak changes kat eDPLAS system tp dah try2 btolkan function tuh still tak jalan..

dah la takdak mood dah..

biasela ari jumaat, ari bermalasan..ehheheheeh

training start kol 5 tp mase kitorg sampai kol 530 camtuh, malaysia dah start training dulu..

dah la ambik time off (dgn memberi alasan yg hanya org2 di PPAD saja tau..eheheh)

semangat tuh nak g sane..hehehe


I have to be the photographer sbb diorg ckp I tak pakai baju MU..

Ceh sabar jela..saya bukan die hard fan club MU yer..

Jersey MU tuh pun sim yg bagi..

Kalo tak, dah konpem I tak beli..ehheeheh

Nway disebabkan malas nak g banyak kete, kang nak kua dr stadium tuh lambat gile..

sampai2 je jln dah start jem dah..

polis nie pun, time2 nie la nak saman org..

terpaksa la gak kitorg masuk parking kat dlm kawasan stadium tuh..

I call si fana nie..tanye dia kat mane..

Dia tak g pun training MU..ceh hampeh je kate beriye dtg kl awal tp tak tgk pun MU nyer training..

Then I msg Sharon, tanye dia kat mane gak..

Dia g training coz dapat pass tp kitorg tak berkesempatan jupe..

ha la stadium tuh bukan kecik maaa…

player MU masuk je sume dah jerit2..

plus diorg leh kenal physical player2 MU tuh..

kenal which one rooney, nani, owen, van der Sar (ni cam tau gakla coz dia goalkeeper..sng nak cari..eheheh), and etc…

gile la..i tgk diorg masuk je, terus tanye sim, owen mane satu..ehheeheh

pas abes training tuh, kitorg as usual..bergamba lg..




mase nak balik tuh, ade wartawan dr the star nak interview..

dia interview arau n giant…

mase part giant tuh, cameraman tuh kene naikkan stand camera dia..

hahahaha..yela giant kan ‘giant’..eheheheheh

pastu dia panggil sume skali masuk utk cheer for MU..

dah sah2 diorg nie fan MU..tau la nak nyanyi lagu Glory glory…Man U..

I as usual miming jela sambil jalankan aksi bersemangat!!haahhaah

Pas abes interbiu tuh, baru dok terpikir..

Kang kalo masuk TV, tak ke kantoi dgn parent ku n bos ku di opis...

Ala..kitorg bukan glamer mane pun..

Takdenye nak masuk tv..(saja nak sedapkan ati..eheheh)

Ye sya, aku tau ko nak ckp tuh kan..ehheeheh

Then pas abes training MU tuh, g kat opah plak makan n zass dgn aktiviti sendiri..

So after makan tuh, dating le..ape lg..eheheh

Kitorg menuju ke midv...nak tgk mvie ice age 3..slalo g garden terus tp sbb kat gsc midv ade yg 3D nyer..so terus parking kat midv saja..

Sampai2 je kol 945..so of course la mvie yg kol 9 lebey sume dah takdak..

So yg ade juz midnite show saja..

try tgk kat garden pun same, tinggal midnite show je..

patah balik g midv terus beli tix yg 3D tuh..

movie start kol 12mlm..pergh time tuh pun ramai gak org..

juz imagine dr kol 10 tuh nak tgu smpai kol 1145 sgt la bosan..

so kitorg duk beli ice cream mcd n g lepak duduk kat kerusi sambil surf internat dr hp sim..

seb baik tepon org tuh canggih…

dah surf facebook sume, cam dah bosan..

so I suggest kitog main teka teki..

tp cam takde idea nak bg teka teki ape..

kitorg pun takde keje dah nie..g search kat google..

ahhahaha gile bosan..tp lawak gak la teka teki yg jupe kat google tuh..eehhehe

dah kol 1130 tuh terus gerak ke mvie..

mase nak masuk tuh dia bg spec 3D..cam lawak gile bile pkai..dah macm dlm citer matrix pun ade..ehheehhe..

start movie je..cam layan tgk 3D..real gile mvie tuh..

lame2 dah 45minitues berlalu..

I dah ngantok gile..taklehnak bukak mate dah..

I dok dengar sim gelak2..tp sgt tak larat nak tgk dah..

Last2..i tidooooo..hahahaah

Spec 3D tuh lg menggalakkan I tido dgn lena nyer..

Terhalang pancaran cahaya tuh..eeheheheh

Pas abes mvie tuh, sim kejut..siap membebel lg..’ape la awak ni tido plak..’

Disebabkan kengantokan teramat sgt, dlm kete pun nak sambung tido..

Cepatla sampai umah nak tidooooo..

230pg baru sampai umah..

Sampai2 je takde org kat umah..

(mak gi kusus, ayah g nilai, my bro g mane ntah, fatin tak balik weeken pun..)

p/s: esok nak kene bgn pg lg..aktiviti makan durian!!!ehehheeh

Sunday, July 26, 2009

Another Loss

Yasmin Ahmad
Innalillahiwainnalillahirrajiun

Semoga roh beliau ditempatkan di kalangan orang yang beriman
Al-Fatihah

hopefully, her family tak tutup blog dia...so that others, especially me, can always browse thru her rants, anytime....


Note: I felt so sad, sedih yg betol2 sedih, sbb I love her masterpieces....
Never failed to move me....lepas ni takde lagi laaaa nk look forward for iklan national day, hari raya etc....oh I soo miss her already...



tetibe ko nak dtg berturut2 ehhhh

again, 3 tahun tunggu ni
aritu kn baru interview utk PTM
few days ago, dpt lagi surat from SPA

ayah punye la tak saba
beria call kate ade letter from SPA
dia bajet result interview aritu
harapan la nk dpt kan
jawab com hampeh jeeee

anyway, i dipanggil utk buat exam for PTD pulak
ramai yg dok apply, i pon apply gak
tak mengharap sgt pon
my cousin kate, try jek
mmg lari bidang, tapi cube try test kemampuan diri
i sahut cabaran tu

tapi ni cam cuak lak
8 Aug...lagi 2 minggu jek,
ape yg nk distudy nih?????
SPA pon satu
panggil bile dh tinggal 2 minggu je
mane sempat nk prepare pape
xpelaaa...buat je la yg terbaik
we'll see how it goes


note: skrg mmg tgh mood ala2 je dgn keje skrg... tgh mengobserve peluang di tempat orang. ehem.InsyaAllah....jauh perjalanan, luas pemandangan kannnnn...



Thursday, July 23, 2009

happy sudaaaa

2 reasons....
first, suda tgk iniiii


yeay...memang best gilerrrr
sgt kelakoooo
had fun watching it yesterday

actually, smlm,
i amek half day off, while myPerson took 1 day off
semata2 kekonon nk gi cat kete

bole tak sampai sana,
mamat tu citer panjang2, mcm2
tetibe "tapi tak bole buat skrg..."
i dh panas jeee..
dh la mase tu ngah panas, kol 2 gitu
kononnye dia tgh 'kejekan' kete lain

i takde la kesa sgt pon
tp i kesian kt myPerson
beria amik cuti bagai
sekali, tak dpt setel pon

redha je laaaa
myPerson lek je
tp i tau dia bengang gakkk
so ajak dia gi Tebrau
kite tgk muviiii
tu yg end up tgk cite Ice Age on working days
terhibur skit ati yang panas

satu ptg tu i kene layan dia
nk tgk Ice Age, I layan
nk cari seluar futsal, layaaaan
mind you, myPerson kalau cari sesuatu bende tu mmg teliti ok
sgggggttt cerewet


dh g kedai nike, kaler tak suke
last2 al-ikhsan jugak yg ade ape yg dia suke
ntah bape seluar dia try
itu pon lambaaaaaaat sgt nk buat decision
i dah skt2 kaki dh


pastu nk makan pizza la pulakkk
i layaaaannn,
siap mintak blanje tu...layaaaaaannnn


nasib laa mmg sayang....
kerana sayang, daku turutkan
eicewaaaahhhhh
bluekkk..sile muntah purple semuaaaa

neway, pagi ni, around 9.30, i anta kete
lunch time, siap sudaaa
bagus...cepat...
takyah pening2 kpale lagiii

dup dap dup dap ati ni nk tgk hasil nye
mamat tu dh igt kn
takkan dpt exactly same kaler mcm lain


sbb kalo cat baru, harusla berkilat kannn
cuak gak bile ckp camtu


dlm kpale dh terbayang, part tu xtra2 shine
smpai nmpak cam gonjeng gilerrr

tapi....nasib baikla hasilnye,
sangaaaaaaaaat memuaskan atiiii
tak nampak gonjeng sgt pon
kalo tenung btol2 baru nmpak lain


ni yang cam semangat nk cat sumeeeee
tapi yg ni sikit pon dah 80 hinggit
kalo satu kete, adela 5 rat kot....
ahhhh...tak yah ahhh



Our E-Invite by WeddingKami